Lidt om Købeloven

Købeloven giver dig 2 reklamationsret som forbuger - IKKE Garanti.

Det betyder i praktsis, som tommelfingerregel, at de første 6 mdr regner man med at fejlen var tilstede ved køb. Efter 6 mdr er det op til forbrugeren at påvise at fejlen allerede var tilstede ved køb.

 

Det er vigtigt at indse at pruduktet skal vedligeholdes og behandles korrekt. F.eks skal guitarer også have 'service'. En ofte overset grund til problemer med guitarer er fugtighed og temperatur. Falder broen af en klassisk guitar efter få ganges brug har det nok været en konstruktionsfejl og bliver afhjulpet. Sker der efter 18 mdr er der langt større sandsynlighed for at guitaren er blevet tørret ud. fordi den har stået i solen, et for varmt, tørt sted. 

Ved brugt køb gælder købeloven som udgangspunkt stadig, men det kan hurtigt blive kompliceret, da der skal tages højde for slid.

I praksis giver jeg en uges fuld garanti på brugte ting. Hvis du køber en 40 år gammel rørforstærker så giver jeg dig fuld garanti i en uge - efter en uge falder det ind under købelovens reklamationsret. Det siger sig selv at springer en kondensator i luften efter en måned i en 40 år gammel forstærker så falder det ind under 'shit happens'.

Se mere på www.forbrug.dk

Her er 10 vigtige regler omkring reklamationsret på Taenk.dk https://taenk.dk/raadgivning-og-rettigheder/reklamationsret-10-vigtige-regler